Мой сайт

Статистика

Онлайн всего: 28
Гостей: 28
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Июнь » 22 » PocketBook IQ 701, або Як гарна читалка перетворюється на
12:52
 

PocketBook IQ 701, або Як гарна читалка перетворюється на

Как заработать с Фотомаг

PocketBook IQ 701, або Як гарна читалка перетворюється на базовий Android-планшет

PocketBook IQ 701 White - Обзоры

PocketBook IQ 701, або Як гарна читалка перетворюється на базовий Android-планшет

2008 цілком і повністю належав нетбукам, 2010-смартфонам, трендом цього року, очевидно, стануть планшети. Складні і прості, практичні й іміджеві, бюджетні і дорогі - "таблетки" всіх мастей і розмірів наповнили ринок. Виробники посилено працюють над їх удосконаленням. Мабуть, навряд чи когось здивує, що при цьому більшість нових моделей випускається на базі платформи Android.

Пристрій PocketBook IQ 701 цікавий тим, що це своєрідний проміжний варіант між електронною книгою і планшетом з ухилом в бік останнього. Це досить нова модель, яка являє собою першу електронну книгу PocketBook з сенсорним TFT-дисплеєм, побудовану до того ж на базі модної платформи - Android. PocketBook IQ 701 - це все ще читалка, але її вже можна при нагоді легко використовувати для доступу в інтернет, перегляду відео, прослуховування музики, що сьогодні є дуже навіть актуальним. Погодьтеся, коли все це коштує менше $ 250, то виглядає особливо цікаво.

Упаковка і комплектація

Пристрій продається в досить об'ємною гарній коробці чорно-зеленого кольору.

Втім, дуже вже радіти, дивлячись на її розмір, не варто - якихось спеціальних додаткових подарунків там немає, тільки необхідне. А саме:

- сам PocketBook IQ 701;

- зарядний пристрій;

- бархатистий чохол з твердою підкладкою для екрану;

- короткий-короткий мануал.

Ну що тут сказати? З мануалом проблем немає, повну інструкцію користувачу пропонують пошукати всередині самої електронної книги, можна її скачати і з офіційного сайту. А ось сама комплектація могла б бути і ширше. Наприклад, згодилися б кабель USB-miniUSB, стилус і які-небудь навушники. Втім, радує вже наявність чохла. Знаючи вартість пристрою, ми і його не особливо-то очікували побачити.

Технічні характеристики


З технічної сторони перед нами найпростіший планшет або складна електронна книга. Передбачено підключення пристрою до інтернету через Wi-Fi, є кольоровий сенсорний екран, що характерно - з незвичайним "книжковим" співвідношенням сторін. Пристрій призначений в першу чергу для читання і розрахований саме на це - про це говорять параметри процесора, оперативної пам'яті і простір для зберігання даних. Але при бажанні в "книгу" можна встановити і різні додаткові програми, що перетворюють її в планшет. Якихось розкошів немає - ні камери, ні GPS ми тут не знайдемо. Але ще раз повторимо: для книги все виглядає добре. За розміром планшет-книга PocketBook IQ 701 широкий і короткий, маленьким його не назвеш, та й вага теж не мінімальна. Втім, все це в межах розумного.

Операційна система

Android

Дисплей

7 "TFT, 800x600, резистивний

Процесор

Samsung 800 МГц

Оперативна пам'ять

256 MB

Флеш-пам'ять (ROM)

2 GB

Слот для SD

Підтримка карт пам'яті до 32 GB

Камера

-

Аудіороз'єм 3.5мм

+

Мікрофон і динаміки

+

Міні USB-порти

1

Wi-Fi

+

3G

-

GPS

-

Bluetooth

+

Акселерометр

+

Батарея

Li-Polymer 7.4 В (1600 мАч)

Розміри

19.0 x 14.3 х 1.42 см

Вага

516 г

Зовнішній вигляд

Виглядає PocketBook IQ 701 непомітно, але симпатично, залишає відчуття простого добротного пристрою. Головною його окрасою є, мабуть, наявність кольорового дисплея, що займає майже всю лицьову частину пристрою. Бортики досить широкі, щоб тримати за них пристрій у витягнутій руці, це добре і зручно в роботі, хоча і не на користь компактності. Перед нами простий прямокутний корпус, виконаний з матового пластика ненав'язливого темно-синього кольору. Матовий пластик - це практично, але варто зауважити, що на даному матеріалі відбитки пальців все-таки чомусь залишаються.

Гострих кутів немає, бічні краї закруглені, а нижній і верхній торці прямі. По периметру навколо всього пристрою проходить срібляста окантовка, яка трохи освіжає дизайн. Виконана вона, судячи з усього, з металу. До речі, існує ще два кольорових варіанти - білий і червоний. Білий, швидше за все, буде виглядати більш нарядно і красиво. Дуже шкода, що не виробляється чорний PocketBook IQ 701 - він теж виглядав би виграшно.

Основні елементи управління зосередилися на нижньому краю пристрою - це три невеликі кнопки: "Меню", "Дім", "Назад".

На нижньому торці перебувають порт для навушників, динаміки і роз'єм для живлення, індикатор заряджання.

На правому краю пристрою у верхній області можна знайти дві клавіші для управління гучністю, в деяких програмах вони згодяться і для перегортання сторінок.

На верхньому торці є маленька кнопка включення / вимикання пристрою, порт miniUSB, слот для SD і MMC-карт і кнопка перезавантаження, втоплена в корпусі.

На звороті електронної книги PocketBook нічого цікавого, крім напису, в якому перераховуються різні стандарти, немає. Під задньою панеллю ховається акумуляторний блок, але кришка закріплена так надійно, що зайвий раз відкривати її не захочеться. Відразу видно, що пристрій зовсім не розрахований на щоденну заміну акумулятора.

Зовнішній вигляд пристрою досить звичний для електронної книги. Особливо вишуканим дизайном він похвалитися не може, але виглядає акуратно і симпатично. Конструкція практична, і якихось явних огріхів у ній немає, складання якісне - люфтів, скрипів немає. Пристрій досить зручний, хоча варто звернути увагу, що він трохи важкуватий.

Дисплей, управління

В даному випадку виробник використовував сенсорний екран на базі резистивної TFT-матриці - можна перегортати сторінки руками. Хоча для резистивної технології екран досить чутливий, але обзавестися стилусом все одно не завадить. При читанні книг без нього ще можна обійтися, але для управління програмами і активного використання пристрою вже як планшета знадобиться.

Сам екран яскравий, кути огляду непогані, особливо збоку і зверху (знизу гірше, близько 40 градусів). Для перегляду відео та комфортного читання цього цілком достатньо. Варто звернути увагу на той факт, що дозвіл 800x600 для книг досить зручний (він якраз близький до співвідношення 4:3), але для планшета на Android трохи нестандартний (можуть бути проблеми з якими-небудь додатковими програмами, розрахованими на 800х480). Передача кольору непогана, картинка симпатична, але на яскравому сонці глянсовий екран, як легко здогадатися, швидко "сліпне". Сподобалося те, що відбитки хоча й залишаються, але для цього потрібно гарненько постаратися - дисплей зовсім не мазкий.

Для управління передбачені три кнопки внизу екрану: "Меню", "Назад", "Дім". Крім того, з правого боку є "качельки" для гучності. Управління читалкою можна здійснювати з екрану, але іноді при читанні буде зручніше використовувати клавіші гучності для гортання сторінок.

Платформа, можливості

До нас приїхав Pocketbook IQ 701 з операційною системою Android 2.1 Eclair. По ідеї, в найближчому майбутньому очікується випуск нової прошивки і можливість оновити ОС до Android 2.2 Froyo, але поки - що є, то і є.

Пристрій приходить в стан "бойової готовності" приблизно через півхвилини після натискання кнопки живлення. Особливо спритною модель, в принципі, не назвеш, для рідера це не дуже-то й критичний параметр. А от для планшета вже істотніше. Продуктивності пристрою вистачає на одночасну роботу в парі додатків, але якщо використовувати планшет як комбайн, то не обійтися без гальм. Спочатку до послуг користувача пропонуються словники, бібліотека, пов'язана з онлайн-сервісом покупки книг BookLand, браузер і, на свій смак, пошта.

На "рідну" пам'ять можна записати кілька тисяч книг, а от якщо знадобиться встановлювати багато додаткових програм, дивитися відео та розважатися з книгою більш "планшетним" чином, знадобиться SD-карта. Підтримуються картки до 32 GB, чого для цих цілей цілком достатньо. Інформацію можна зчитувати з картки чи скачувати з мережі за допомогою Wi-Fi - це вже на смак користувача. PocketBook IQ 701 можна синхронізувати з комп'ютером, але доведеться для цього докупити кабель mini-USB.

В принципі, якщо задатися метою розібратися з особливостями моделі, змінити прошивку на нову і підібрати хороший софт, то можна перетворити PocketBook з хорошої читалки (якою він, все-таки, є спочатку) у досить корисну і функціональну штуку, а заодно прискорити його роботу . Змінити оболонку, завантажити різні програвачі та програми для читання, поставити улюблений браузер, додати пару-трійку іграшок - і у планшета вже зовсім інша особа, підібрана спеціально під потреби користувача.

PocketBook IQ 701 дозволяє відразу ж, без установки додаткового софта, переглядати картинки і прослуховувати музику. Але нам здається, що якщо пристрій планується частенько використовувати для цих цілей, тоді не завадить знайти які-небудь додаткові спеціальні програми і докупити навушники. Свої ж бо динаміки тут вдало розташовані (на торці, в сторону користувача), та й якийсь звук дають. Але дивитися з ними фільми і слухати музику - сумнівне задоволення, яке швидко набридне.

Батарея

Варто визнати, що батарея пристрою досить посередня. Як показує тест, її вистачає тільки на 6-7 годин в режимі читання. Втім, виробник і сам чесно зізнається про це у специфікації. Перегляд відео виснажує батарею за 3-4 години, тобто харчування вистачає на пару фільмів. Це, звичайно, трохи сумно, тому що планшети частенько беруть із собою в довгу дорогу. Але, в принципі, показник все ще терпимий - буває й менше (у планшетів, принаймні).

У роботі

Як читалка девайс PocketBook IQ 701, безумовно, хороший, хоча і масивний. Очі не втомлюються, корпус досить зручно лежить в руці, хоча з незвички і трохи важкуватий, гиродатчик, самостійно міняє орієнтацію сторінок на альбомну, іноді виявляється корисним. Як планшет, якщо не вимагати від нього багато чого і тверезо оцінювати можливості пристрою, він теж досить непоганий. Заглянути в інтернет, подивитися фільм, коротаючи годину-другу в дорозі, - все це зручно. Якихось надмірностей начебто 3G або хорошої фотокамери тут немає, хоча навряд чи вони так вже потрібні багатьом власникам планшетів. З практичної точки зору в ході експлуатації засмутив той факт, що пристрій кожен день доводиться ставити на заряджання і воно досить важке. Ну і, звичайно, було б приємно знайти всередині планшета відразу побільше корисного софта. В цілому, коли пристрій вже куплено і розпаковано, користуватися їм хочеться, покласти на поличку до кращого часу бажання не виникає, розбити об стіну - теж. Якщо порівнювати з дорогими планшетами, то гаджет далеко не бездоганний, зі своїми слабкими сторонами, яких ніхто й не приховує, але приємний.

Висновки

Дуже навіть непоганий резистивний дисплей, операційна система Android, що дозволяє встановити в пристрій безліч програм для вирішення різних завдань, практичний і добротний корпус. А головне, ціна в районі $ 250. За це все планшету можна пробачити важкувато, середню батарею і відсутність в комплекті miniUSB-кабелю.

Для сучасного ринку модель досить вдала, це своєрідний планшет стартового рівня, з якого при бажанні можна вичавити дуже багато. Хоча ті, кому це більше подобається, можуть сприймати його просто як гарну і дуже функціональну читалку з розширеними можливостями. В принципі, пристрій варто придбати тим, кому потрібен базовий планшет, який буде найчастіше використовуватися для читання, але при нагоді можна задіяти його для ігор, легкого серфінгу та перегляду-прослуховування контенту. Великий яскравий екран цьому дуже навіть сприяє.

Плюси:

- ОС Android;

- хороший дисплей;

- практичний добротний корпус;

- Wi-Fi, можливість розширення пам'яті до 32 GB, mini-USB-порт;

- ціна.

Мінуси:

- важкуватий;

- батареї вистачає тільки на 7 годин;

- продуктивність невисока.

Товары на сайте

  • PocketBook IQ 701 Red Код товара: 110113

    дисплей: LCD, цветной, 7", сенсорный, 600x800, TXT, DOC, PDF, fb2, MP3, JPEG, Wi-Fi

    (6) (28) (2) (2)

    нет в наличии уведомить о наличи
  • PocketBook IQ 701 White Код товара: 110111

    дисплей: LCD, цветной, 7", сенсорный, 600x800, TXT, DOC, PDF, fb2, MP3, JPEG, Wi-Fi

    (6) (28) (2) (2)

    нет в наличии уведомить о наличи
  • PocketBook IQ 701 Blue Код товара: 110112

    дисплей: LCD, цветной, 7", сенсорный, 600x800, TXT, DOC, PDF, fb2, MP3, JPEG, Wi-Fi

    (6) (28) (2) (2)

    нет в наличии уведомить о наличи

Отзывы

Последние обзоры

Просмотров: 319 | Добавил: merewous | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz